Seminar za komandante štabova za vanredne situacije

U Kragujevcu  je dana 08.03.2023.godine, održan Seminar za komandante štabova za vanredne situacije.

kg-1

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić otvorio je danas u Kragujevcu Seminar za komandante štabova za vanredne situacije pod nazivom „Organizacija rada štaba za vanredne situacije i rukovođenje u vanrednim situacijama“ koji zajednički organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije i Misija OEBS-a u Srbiji.

“Danas smo u Kragujevcu lepim povodom jer se ovde održava seminar na kome će biti razmenjena iskustva sa komandantima štabova za vanredne situacije, što su po Zakonu gradonačelnici ili predsednici opština. Znamo svi da reakcija države kreće od lokalne samouprave. Svi smo uvezani u jedan sistem i ovo je sjajan način da sve ono što će nas neminovno čekati u budućnosti dočekamo na pravi način”, rekao je  Čaušić i dodao da je veliki odziv učesnika ovog skupa od čak 21 komandanta i dva zamenika komandanta, pokazuje odgovornost gradonačelnika i predsednika opština  i načelnka  Rasinskog,  Šumadijskog, Pomoravskog i Podunavskog okruga, i to prema svojim građanima i funkciji koju vrše.

kg-2

Domaćin skupa bio je i gradonačelnik Grada Kragujevca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nikola Dašić koji je apostrofirao važnost da se što češće okupljamo i razmenjujemo svoja znanja i iskustva, naročito u oblasti prirodnih katastrofa poput razoronog zemljotresa koji je nedavno pogodio Tursku i Siriju, stravične železničke nesreće u Grčkoj ili akcidenta sa amonijakom nakon iskliznuća voza iz šina kod Pirota.