Семинар за команданте штабова за ванредне ситуације

У Крагујевцу  je дана 08.03.2023.године, одржан Семинар за команданте штабова за ванредне ситуације.

kg-1

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић отворио је данас у Крагујевцу Семинар за команданте штабова за ванредне ситуације под називом „Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама“ који заједнички организују Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације и Мисија ОЕБС-а у Србији.

“Данас смо у Крагујевцу лепим поводом јер се овде одржава семинар на коме ће бити размењена искуства са командантима штабова за ванредне ситуације, што су по Закону градоначелници или председници општина. Знамо сви да реакција државе креће од локалне самоуправе. Сви смо увезани у један систем и ово је сјајан начин да све оно што ће нас неминовно чекати у будућности дочекамо на прави начин”, рекао је  Чаушић и додао да је велики одзив учесника овог скупа од чак 21 команданта и два заменика команданта, показује одговорност градоначелника и председника општина  и начелнка  Расинског,  Шумадијског, Поморавског и Подунавског округа, и то према својим грађанима и функцији коју врше.

kg-2

Домаћин скупа био је и градоначелник Града Крагујевца и командант Градског штаба за ванредне ситуације Никола Дашић који је апострофирао важност да се што чешће окупљамо и размењујемо своја знања и искуства, нарочито у области природних катастрофа попут разороног земљотреса који је недавно погодио Турску и Сирију, стравичне железничке несреће у Грчкој или акцидента са амонијаком након исклизнућа воза из шина код Пирота.