Svečana akademija u Kruševačkom pozorištu

Povodom 650 godina od osnivanja Grada Kruševca, u pozorištu je održana svečana akademija, na kojoj su dodeljene Zahvalnice pojedincima i kolektivima, za izuzetan doprinos razvoju Grada.

akademija

Svečana akademija otpočela je specifičnom video storijom iz prošlih vremena, ali i scenskim oživljavanjem aktuelnog trenutka, za šta kreativni scenario potpisuje Kruševačko pozorište. U kratkom filmskom prikazu u produkciji Radio televizije Kruševac, prikazana su dostignuća tokom poslednje godine.

Čast da otvori Akademiju imala je gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović.Nakon obraćanja Gradonačelnice,  besedu je imao Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački, vladika David Perović. On je u nadahnutom govoru podsetio na slavni životopis slavnog nam Kneza Lazara i visoke moralne obaveze koje kao njegovi naslednici moramo slediti.

U godini velikog jubileja, ustanovljena su posebna gradska priznanja – Zahvalnice, kojima se Kruševac simbolično zahvaljuje za sve zasluge koje su pojedinci , ustanove i preduzeća ugradili u razvoj grada. Ova Odluka doneta je na poslednjoj sednici Skupštine.

Zahvalnice je uručio i čestitao dobitnicima, predsednik organizacionog odbora za obeležavanje jubileja, Bratislav Gašić. Dodeljene su ukupno 102 Zahvalnice. Dobitnik ovog specijalnog priznanja je i gradonačelnik Jasmina Palurović.

Predsedniku Odbora Bratislavu Gašiću, priznanje je uručio član Gradskog veća Miloš Nenezić.Gašić se takođe zahvalio u ime svih dobitnika, naglasivši sve što ga je motivisalo i inspirisalo da vredno i požrtvovano radi za svoj grad, od čega posebno treba izdvojiti – ljubav prema Kruševcu.Bratislav Gašić od sinoć je dobitnik još jednog priznanja, Ordena Aleksandra Nevskog, koje mu je uručio predstavnik delegacije Lipecka ( Rusija ), Evgenij Čunosov. On mu je poželeo da i dalje nesebično radi za svoj grad – Kruševac i državu Srbiju.