14. OKTOBAR DAN OSLOBOĐENjA KRUŠEVCA

Povodom Dana oslobođenja Kruševca, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić položio je vence na humke na Slobodištu, Spomenik učesnicima ratova 1912-1918 i Spomenik ruskim vojnicima na Rasini.

14 oktobar 1

Vence su pooložili i delegacije Grada Kruševca, Garnizona Kruševac, SUBNOR-a, RVI, penzionera, veterana i brojnih drugih organizacija i udruženja koja neguju slobodarske tradicije.

Povodom Dana oslobođenja Kruševca, takođe, uMZ Parunovac uređeni su i otvoreni igralište i park, a obilasku parka i rekonstruisane škole u Parunovcuprisustvovali su predstavnici rukovodstva Grada i Okruga.  Završeno je i uređenje staze na Bagdali, koja se nakon popločavanja i uređenja sada prostire dužinom od skoro kilometar, od vrha Bagdale do Kosovske ulice.

Svečanosti povodom Dana oslobođenja grada Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu, završene su Svečanom akademijom održanom u Kruševačkom pozorištu.

14 oktobar 2

„Od oktobra do oktobra“, simbolično bi se mogao nazvati film u produkciji RTK, u kome su retrospektivno prikazana dostignuća postignuta u svim oblastima javnog života, a posebno na polju infrastrukture – u periodu između dva obeležavanja oslobođenja grada.Na osnovu odluke Organizacionog odbora za obeležavanje Dana oslobođenja, ovim povodom na Akademiji su dodeljene i Zahvalnice Grada Kruševca: