14. OКТОБАР ДАН ОСЛОБОЂЕЊА КРУШЕВЦА

Поводом Дана ослобођења Крушевца, начелник Расинског управног округа Иван Анђелић положио је венце на хумке на Слободишту, Споменик учесницима ратова 1912-1918 и Споменик руским војницима на Расини.

14 oktobar 1

Венце су пооложили и делегације Града Крушевца, Гарнизона Крушевац, СУБНОР-а, РВИ, пензионера, ветерана и бројних других организација и удружења која негују слободарске традиције.

Поводом Дана ослобођења Крушевца, такође, уМЗ Паруновац уређени су и отворени игралиште и парк, а обиласку парка и реконструисане школе у Паруновцуприсуствовали су представници руководства Града и Округа.  Завршено је и уређење стазе на Багдали, која се након поплочавања и уређења сада простире дужином од скоро километар, од врха Багдале до Косовске улице.

Свечаности поводом Дана ослобођења града Крушевца у Првом и Другом светском рату, завршене су Свечаном академијом одржаном у Крушевачком позоришту.

14 oktobar 2

„Од октобра до октобра“, симболично би се могао назвати филм у продукцији РТК, у коме су ретроспективно приказана достигнућа постигнута у свим областима јавног живота, а посебно на пољу инфраструктуре – у периоду између два обележавања ослобођења града.На основу одлуке Организационог одбора за обележавање Дана ослобођења, овим поводом на Академији су додељене и Захвалнице Града Крушевца: