МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВАРВАРИН

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић је дана 18.04.2023. године, у пратњи председнице општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић  и начелника Расинског округа Ивана Анђелића посетио општину Варварин.

Варварин2023-04-19

„Министарство државне управе и локалне самоуправе, у континуитету од 2018. године, помаже реализацију веома значајних пројеката у општини Варварин. Посебно ми је драго да смо ове године успели да из фонда за локал Министарства издвојимо 16 милиона динара за комплетну санацију зграде Општинске управе, која је изграђена пре Другог светског рата и у коју од тада није улагано“, истако је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом посете општини Варварин.

Уједно, Мартиновић је обишао и завршне радове на реконструкцији зграде општинске библиотеке, коју је такође МДУЛС помогло, и изразио задовољство што ће грађани Варварина ускоро добити импозантну зграду Дома културе.У Варварину је успостављено и Јединствено управно место пре две године, чиме је општина омогућила да и житељи Варварина могу да користе модерне услуге које је држава ставила на располагање својим грађанима и привреди.

„Наставићемо да помажемо све оне пројекте који су важни за грађане Варварина. Председница општине ме је упознала са проблемом недостатка водоводне и канализационе мреже у већем броју месних заједница. На том проблему је већ почело да се ради, у четири насеља су радови у току, а надам се да ћемо у наредном периоду успети да омогућимо да сва села добију чисту пијаћу воду и канализациону мрежу са сепараторима“, истакао је Мартиновић.

Мартиновић је подсетио да су у току и радови на изградњи Моравског коридора, што ће у великој мери допринети свеукупном развоју овог краја, између осталог, и доласку инвеститора чиме ће се омогућити, пре свега, да млади људи остану у Варварину, Ћићевцу и свим другим општинама Расинског управног округа.

Приликом посете општини Варварин, Мартиновић је одржао састанак са начеником Расинског управног округа Иваном Анђелићем, председницом општине др Виолетом Лутовац Ђурђевић и њеним сарадницима. Према речима председнице општине др Виолете Лутовац Ђурђевић, МДУЛС је годинама изузетно добар партнер за сарадњу када је у питању развој ове локалне самоуправе, а сви реализовани пројекти представљају резултат управо те сарадње.