Амбасадор Индонезије у посети Расинском округу

Дана 18 јула 2019 године  Расински управни оруг посетио је Његова Екселенција, Амбасадор Индонезије Mochammad Chandra Widya Yudha са сарадницима. а. Након пријема у Градској управи, делегација Индонезије имала је радни састанак у Регионалној привредној комори. Домаћини су били начелник РУО Бранислав Весић и председник Парламента привредника РПК Анђелка Атанасковић, а присуствовала је и Градоначелница Јасмина Палуровић.

Састанку у РПК присуствовали су привредници Округа који су имали прилику да погледају презентацију ове далеке земље, са око 260 милиона становника, иначе највећег архипелага на свету, која своју привредну структуру базира на производњи и преради кафе, кокосових ораха, какаа, дрвета, сребра и осталих производа, а знатан део трговине чине и морски плодови.Што се тиче извоза у Србију, преовлађује каучук,текстил, палмино уље…а увоз из наше земље је углавном базиран на војној опреми, наоружању и машинама.

1111

Сарадња Индонезије и неких компанија из Округа већ постоји, а односи се на увоз каучука за гумарску индустрију.

У оквиру програма посете, Њ.Е. Амбасадор Индонезије је обишао и корпорацију „Трајал“, где је разговарао са генералним директором Милошем Ненезићем и кроз промотивни филм, упознао са примарном производњом, али и свим сегментима рада предузећа. Ова крушевачка фабрика већ остварује привредну сарадњу са Индонезијом, увозећи сировине, пре свега за потребе производње пнеуматика.

С обзиром да „Tрајал“ показује убрзани тренд развоја, планови се везују и за интензивирање сарадње, односно проширење лепезе асортимана. Осим увоза у Србију, постоји и могућност извоза у Индонезију, нарочито у области наменске индустрије.