Информација о активностима Окружног штаба за ванредне ситуације за време трајања ванредне ситуације

Окружни штаб за ванредне ситуације Расинског управног округа, на седници одржаној 23.02.2012. године, разматрао је информацију о активностима штаба за време трајање ванредне ситуације, коју је као последицу елементарне непогоде, проузроковане снежним падавинама својом одлуком од 05.02.2012., за подручје читаве Републике прогласила Влада Републике Србије и која је трајала закључно са 22.02.2012., године када је донета одлука о престанку ванредне ситуације са изузетком појединих општина.

Константовано је да је Окружни штаб за време трајања ванреде ситуације одржао 18 седница на којима је донео 47 закључака. Закључци донети, у функцији спровођења наредби Републичког штаба за Ванредне ситуације могу се поделити на: оне које се непосредно односе на отклањање последица које су проузроковале обилне снежне падавине; оне које се односе на редовну и додатну употребу механизације и оне које се односе на заштиту од поплава и клизишта.

Окружни штаб је формирао и један стручно-оперативни тим.

Такође, свакодневно, Републичком штабу за ванредне ситуације прослеђивани су обједињени извештаји о активностима општинских-градског штаба за ВС.

Свакодневно су организована непрекидна дежурства и свакодневно је вођена евиденција о додатно ангажованој механизацији.

Закључено је да се у најкраћем року направи детаљна анализа рада Окружног штаба за ВС, са предлогом мера за унапређење стања.

Оставите одговор