JUBILARNI BOŽIĆNI PRIVREDNI DORUČAK

U Kruševačkom pozorištu, dana 08.01.2023. godine,  održan je jubilarni, 10. Božićni privredni doručak u organizaciji RPK, na kome su dodeljena tradicionalna priznanja – Povelje i zlatnici.

bozicni dorucak 2023

Uvodnu reč dala je direktor RPK sa sedištem u Kruševcu, Maja Marković. Istakla je da je bez obzira na teške prilike poslednjih godina, spoljnotrgovinska razmena okruga povećana 4 puta, a broj nezaposlenih drastično opao. Nastavlja se sa stvaranjem ambijenta kao povoljnog poslovnog okruženja, a posebnu zaslugu za to ima bivši gradonačelnik, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Inicijator ideje Božićnog privrednog doručka, sadašnji predsednik Skupštine Predrag Vukićević takođe je doprineo učvršćivanju mreže RPK i daljoj izgradnji poverenja privrednika.

Ceremonija dodele priznanja otpočela je Nagradom za doprinos razvoju lokalne zajednice, koja je otišla u ruke Vladana Gašića, vlasnika Televizije plus i društveno – odgovornog menadžera.

Nagrada za doprinos razvoju preduzetništva dodeljena je kompaniji IC SISTEMS AUTOMATIKA.

Nagrada za doprinos razvoju turizma pripala je vinariji „Budimir“ iz Aleksandrovca.

Nagrada za uspešno izvozno preduzeće uručena je Trajal korporaciji, na čelu sa generalnim direktorom Milošem Nenezićem.

Za dobitnika Nagrade za unapređenje kvaliteta proizvoda odabrana je kompanija „Rubin“, kao proizvođač i trgovac grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Posebno i najprestižnije priznanje „Ličnost decenije“ pripalo je predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću. U obrazloženju se navodi – borba za ekonomski prosperitet i bolji život građana: povećanje plata, penzija, minimalne zarade, više novih radnih mesta. Prioritet se stavlja na mlade i njihovo zapošljavanje, podsticanje preduzetništva i privlačenje stranih investicija. Predsednik Vučić jedan je od pokretača inicijative Otvoreni Balkan i bezuslovni zagovornik nezavisne spoljne politike uz negovanje prijateljskih odnosa sa drugim državama i ulazak u EU.