Ministar odbrane u poseti Kruševcu

Dana 09.02.2018.godine ministar odbrane Aleksandar Vulin je posetio Kruševac. On je obišao kruševački garnizon „Car Lazar“ gde se upoznao sa aktuelnom situacijom i radom ove eminentne vojne ustanove. Ministar Vulin razgovarao je sa gradonačelnikom Jasm Palurović, načelnikom Rasinskog upravnog okruga Branislavom Vesićem, komandantom Garnizona, pukovnikom Nenadom Zafirovićem, zamenikom načelnika kabineta Ministarstva odbrane pukovnikom Sinišom Kresovićem i drugim predstavnicima vojske – o planovima Ministarstva i budućoj saradnji sa lokalnom samoupravama.

Poseta_ministra1

Pukovnik Nenad Zafirović informisao je Ministra o stanju Garnizona, kapacitetima, misijom i namenom jedinica, tekućim i težišnim zadacima u ovoj godini. On je naglasio da je povećano interesovanje kandidata za obavljanje vojnih službi što govori o poverenju naroda i profesionalnoj atraktivnosti poziva. Ukazao je na značaj, sa nivoa međunarodne saradnje Centra za ABHO kao vrhunske obrazovne instutucije.

Poseta_ministra2

Ministar Vulin je obišao Centar ABHO, Spomen sobu i Centar za obuku logistike gde je u razgovoru sa nadležnima upoznat sa mogućnostima i iskorišćenošću ovih kapaciteta.

Posle obilaska Garnizona, u izjavi za medije, gradonačelnik Jasmina Palurović govorila je o izuzetnoj saradnji lokalne samouprave i Vojske. Ta saradnja bila je od posebnog značaja u vanrednim situacijama (poplave i dr. vremenske nepogode) kada je pomoć Vojske bila neprocenjiva.

„Grad Kruševac i Rasinski okrug voli vojsku. Veliki je odziv obveznika sa ovih prostora koji se odazivaju na sve pozive bilo da su vežbe, obuke ili rezerva u pitanju. I Vojska to vraća. Deluje kad god je potrebno u nevolji, ali učestvuje i u lepim obeležavanjima… Regionalni centar ABHO priznat je u međunarodnim vojnim krugovima, stručno i kadrovski i potrudićemo se da ga još više unapredimo“, rekao je Vulin.

Ove godine Ministarstvo odbrane planira pre svega aktivnosti na povećanju borbene gotovosti, poboljšanju obuka i priprema, fizičkoj spremnosti vojnika, ali i proširenju kapaciteta vojnih objekata.