Ministar prosvete i direktor Kancelarije za javna ulaganja u poseti Kruševcu

Dana 28.02.2018. godine u  Kruševcu su boravili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević. Nakon razgovora u Kabinetu gradonačelnika, obišli su osnovnu školu „Nada Popović“ kao primer dobre prakse, s obzirom na nivo investicionog ulaganja i opremljenost objekta.

U svom obraćanju, gradonačelnik Jasmina Palurović je istakla da je cilj Grada unapređenje ambijenta u školama, kako za zaposlene tako i za decu. Ona se zahvalila na saradnji Ministru prosvete i direktoru Kancelarije za javna ulaganja uz želju da se ona nastavi i proširi, jer samo u koordinaciji zajedničkih aktivnosti može se postići željeni efekat.

poseta-ministra

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je 2018. kao godinu u kojoj će se bolje raditi,  a s obzirom da je usvojen Zakon o platama, očekuje se i novo povećanje. Kroz sistemske zakone i dobru budžetsku podršku mnogi planovi postaju realno ostvarivi. Kao neka od pozitivnih dostignuća u cilju praćenja evropskih standarda istakao je  uvođenje informatike od 5. razreda osnovne škole, dualno obrazovanje i nagrađivanje prema radu.

Takođe, ministar Šarčević je rekao da je sa rukovodstvom Grada  vodio razgovor o osnivanju fakulteta za IT tehnologiju u Kruševcu, što je jedan od pokazatelja decentralizacije obrazovanja.

Bitna komponenta u realizaciji projekata je i Kancelarija za javna ulaganja. Direktor Marko Blagojević je izjavio da je preko ove Kancelarije uloženo (ili je u toku) oko milion evra u grad Kruševac. Ne radi se samo o školama, već i o preventivnoj infrastrukturi  (sanacija klizišta odrona, mostova…), a planira se i rekonstrukcija Bolnice. Blagojević je pohvalio inicijativu Grada, proaktivan stav, ali i spremne projekte, što je sve zajedno ključ uspeha.