Министар просвете у обиласку школа

Крушевац је дана 14.09.2016. посетио министар просвете Младен Шарчевић и начелник Школских управа Републике Србије Јасмина Ђелић, са сарадницима.

poseta-ministra-prosvete
Министар просвете у обиласку

Министар просвете Младен Шарчевић је рекао да је визија просветне политике у наредном периоду подизање квалитета образовања, већи степен улагања и враћање угледа наставном кадру као реформаторима друштва. Школе које постижу добре успехе добиће одређени степен аутономије и финансирање у складу са постигнутим резултатима.

Министар Шарчевић је подсетио и да је потписано Поглавље 26 (придруживање Европској унији) које се тиче образовања, што ће омогућити коришћење претприступних европских фондова у износу од 70 до 80 милиона евра. Средства која ће се обезбедити на тај начин планирана су за опремање школа и набавку наставних средстава. Такође, биће реорганизовани и Савети родитеља по новом концепту, а радиће се и на унапређивању дуалног образовања.

У Градској управи министар је затим одржао састанак, са темом оснивања Пољопривредног факултета у Крушевцу, у сарадњи са нишким Универзитетом. Градоначелник Драги Несторовић изјавио је да се неопходне процедуре приводе крају и додао да се воде преговори и о Факултету за физичку културу и васпитање који би едуковао тренерски кадар.