Ministri u poseti Kruševcu

Dana 09. 06. 2015. godine, Kruševac su posetili ministri u Vladi Republike Srbije: odbrane Bratislav Gašić, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i omladine i sporta Vanja Udovičić. Nakon prijema u kabinetu, gde su vođeni razgovori o mogućnostima ubrzanja realizacije resornih projekata, sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem obišli su više lokacija u gradu. Današnje posete propratili su i narodni poslanici Dragana Barišić, Vesna Rakonjac i Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, pomoćnici gradonačelnika Mirjana Zlatanović, Miroljub Ćosić, Nikola Petrović, predsednik Skupštine Živan Nikolić, i brojni predstavnici javnog, kulturnog i političkog života grada.

20150610_01.jpg

„Elaborat o otvaranju Kruševačkog univerziteta je u Vladi Republike Srbije i „čeka se zeleno svetlo“ da se otpočne sa aktivnostima“, podsetio je gradonačelnik Dragi Nestorović.U rekonstrukciju zgrade Narodnog univerziteta, uloženo je u dve faze preko45 miliona dinara i objekat je skoro u potpunosti spreman da se privede nameni.

20150610_02.jpg

20150610_03.jpg

Za sada su najizvesnije opcije otvaranja Odeljenja Poljoprivrednog fakulteta iz Niša i DIF – a iz Leposavića. U sklopu infrastrukturne opremljenosti, planira se i integrisanje Instituta za krmno bilje, a takođe i adaptacija kasarne „Rasina“ u Studentski dom.

Ministar Verbić istakao je stav resornog ministarstva o otvaranju što većeg broja kvalitetnih fakulteta van velikih centara i njihovoj implementaciji u globalnu prosvetnu mrežu. „Kruševac kao grad pokazuje svoju odgovornost i posvećenost u tom delu, ne samo dobrim idejnim projektom, već i obezbeđenjem i adaptacijom adekvatnog prostora i formiranjem kadrovske, naučne baze koja gravitira ovom području.“

Osnovna škola „Despot Stefan“ u Gornjem Stepošu bila je naredna lokacija koju su obišli ministri Verbić i Gašić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je trim stazu na Bagdali gde je završeno lepljenje tartana (donacija Ministarstva). Time je staza dužine 1,1 km. potpuno opremljena za sve rekreativne ljubitelje trčanja, ali i za treninge profesionalnih sportista.

„Vlada sprovodi politiku pri čemu sport nije privilegija, već mogućnost dostupna svim građanima. Trim staza na Bagdali dobar je primer i i ilustracija takve strategije, ali podvlačim da je grad Kruševac takođe prepoznao značaj masovnog i rekreativnog sporta i samo kao plod takve međusobne saradnje mogu se realizovati ovakvi projekti“ , izjavio je Vanja Udovičić.

20150610_04.jpg

Nakon trim staze na Bagdali, ministri Gašić i Udovičić, kao i gradonačelnik Dragi Nestorović, sa brojnim saradnicima obišli su i Sportski kompleks kod bazena, gde se privode završni radovi za postavljanje tartana za atletsku stazu i druga borilišta, a u toku su radovi na postavljanju veštačke trava na fudbalskom igralištu (donacija Fudbalskog saveza Srbije).

Ministri odbrane, prosvete i sporta , prisustvovali su i u svečanoj sali Korporacije „Trajal“, Akademiji povodom velikog jubileja – 150 godina kruševačke Gimnazije, čemu je prethodio obilazak škole u pratnji direktorke Biljane Dačić.

20150610_05.jpg

Ostavite odgovor