Обележен Дан Војске Србије

Припадници Војске Србије данас прослављају 23.април, Дан Војске Србије, у знак сећања на 1815. годину, када је на Цвети донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од Отоманске империје.

dan-vojske

Тим поводом, најпре је положено цвеће на Споменик косовским јунацима. Венце су положили припадници Војске Србије на челу са командантом Гарнизона Крушевац, пуковником Сретеном Зафировићем, у име Града – председник Скупштине Живојин Милорадовић и заменик градоначелника Весна Лазаревић и испред Расинског управног округа – начелник Бранислав Весић.

Поред припадника Војске Србије из гарнизона Крушевац, свечаности су присуствовали органи локалне самоуправе, привредних и културних друштава, српске православне цркве, породице погинулих припадника Војске Србије, бројни гости и званице, а испред претпостављене команде, начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић. Функција команданта свечаности поверена је мајору Бобану Радосављевићу.

Скупу се затим обратио командант Гарнизона Крушевац, пуковник Сретен Зафировић. „Прослава Дана Војске Србије потврђује да негујемо најсветлије традиције наше Војске, да памтимо и ценимо жртве свих оних који су дали своје животе за слободу и част отаџбине. Овом свечаношћу желимо да пошаљемо јасну слику јединства народа и војске и подршке свих вас нама војницима за изазове који су пред нама у наредном периоду. Планиране активности не бисмо овако успешно остварили без подршке претпостављених команди, затим органа, организација, институција и предузећа Града Крушевца на чему им се захваљујем и позивам да и у наредном периоду наставимо сарадњу у интересу свих наших грађана, јер мир и безбедност наше Србије је наш заједнички циљ.“