Обележена годишњица Центра за стручно усавршавање

Центар за стручно усавршавање наставника Крушевац, данас је пригодном свечаношћу обележио трогодишњицу рада. Присуствовали су, осим градоначелника Крушевца, начелник Расинског управног округа, начелник Школске управе, начелник Градске управе, градски већници, директори школа и представници друштвеног и јавног живота.

Центар за стручно усавршавање Крушевац настао је као резултат пројеката стручног усавршавања образовног кадра, захваљујући Меморандуму о разумевању потписаном између Владе Швајцарске (Агенције за развој и сарадњу) и Републике Србије (Министарство просвете).

Иако основан од стране града Крушевца на основу Закона о основама система образовања и васпитања, Центар је настојао да задржи улогу регионалног лидера у области стручних усавршавања. Постао је место организовања различитих врста обука, место где се вреднује и прати квалитет стручног усвршавања и место окупљања и размене професионалних искустава запослених у образовању.

20130911_1.jpg

Директор Центра за стручно усавршавање Ненад Станојевић, у осврту на трогодишњи рад, истакао је да су амбиције ове Установе да постане лидер професионалног развоја на нивоу мреже. Основна делатност проширена је са едукативних скупова на пројекте којима су обухваћене и градске службе, као и невладин сектор. У области пружања комерцијалних услуга, евидентирано је повећање сопствених прихода.

Прошле године, стручно усавршавање похађало је око 8.000 полазника (кроз семинаре, радионице и стручне скупове). Ради се у три смера: подршка школама, локалним ауторима стручних програма и јачању партнерства са институцијама. Прате се и потребе и жеље потенцијалних партнера, како би им се максимално изашло у сусрет.

20130911_2.jpg

Градоначелник Гашић говорећи на свечаности нагласио је да Крушевац има потенцијале да постане лидер у области образовања и то не само на подручју Расинског управног округа, него и шире.

Оставите одговор