Obeleženo 70 godina rada i postojanja VP doma

Vaspitno – popravni dom Kruševac danas je obeležio veliki jubilej – 70 godina od osnivanja ustanove. Tom prilikom osvećen je krst za novi hram u krugu Doma, a svečanoj akademiji prisustvovali su Ambasador OEBS -a u Srbiji Andrea Oricio, ministar pravde Nela Kuburović, gradonačelnik Dragi Nestorović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predstavnici Ministarstva pravde, vojske, policije, privrede, javnog sektora i službi.

VPD 1
70 godina VP doma u Kruševcu

VP Dom u Kruševcu je osnovan 1947.godine. Ustanova je poluotvorenog tipa u kojoj se izvršavaju vaspitne mere prema maloletnim i punoletnim učiniocima krivičnih dela oba pola, a  starosna granica je od 14 do 23 godine. Mera koja se izriče ne može biti kraća od 6 meseci, ni duža od 4 godine. Smeštajni kapaciteti su za 350 štićenika.

VPD 2
Obilazak renoviranih prostorija

Upravnik  VP Doma, Ivan Mijailović,podsetio je, da je od 2013.godine, VP Dom dobio 8 potpuno novih paviljona, renovirani su sala za posete, fiskulturna sala i sportski tereni, kao i zgrada škole, prijemno odeljenje, kuhinja i eksterijer. Izgrađen je novi fudbalski teren. Iz sopstvenih sredstava obezbeđen je i veliki plastenik površine 10 ari. U toku je izgradnja skladišnog objekta, a za narednu godinu planira se rušenje starog Ženskog odeljenja, radovi u plasteniku, rekonstrukcija Doma kulture i pripremnih radionica i dr. Raspolaže i sa 18,5 hektara obradive površine, ukupno 9 plastenika, a bave se i uzgojem krava i svinja.  U proizvodnom pogonu se proizvode mesingani delovi, a osim toga, postoje i radionice za niz drugih zanata.