Отворена “СОМАТ” фабрика у оквиру компаније “Хенкел” у Крушевцу

Дана 18. априла 2018 године, Крушевац је  посетила премијер Србије Ана Брнабић, поводом отварања нове Сомат фабрике (у оквиру компаније Хенкел).

Нову ” Сомат” фабрику свечано су отворили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, градоначелница Јасмина Палуровић, директор фабрике у Крушевцу Душан Антонијевић, као и представници компаније Хенкел на глобалном нивоу, глобални менаџер одрживог развоја, квалитета и дигиталне трансформације Волфганг Вебер и потпредседник сектора маркетинга за централну и источну Европу Михаел Чех.

henkel1

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић изјавила је да је фабрика Хенкел Србија у Крушевцу, нова важна инвестиција за српску привреду. „Влада Републике Србије посвећена је сталном унапређењу услова пословања у циљу убрзања економског раста и отварања нових радних места. Хенкел је у Србију инвестирао око 200 милиона евра од 2002.године, а вредност ове инвестиције у Крушевцу је 20 милиона евра. Нове инвестиције компанија које већ послују у Србији, представљају одличан сигнал да је Србија добро место за пословање, што даје перспективу и нашим грађанима, јер нове инвестиције значе нове послове и свеукупан раст. Јака економија значи јаку Србију“, истакла је Брнабић

„Проширење производње ове компаније у Крушевцу, прави је пример све интензивнијих економских односа између Немачке и Србије. Пословање немачких компанија у Србији са скоро 400 предузећа, преко 44.000 запослених и скоро 2 млрд.евра инвестиција  од 2000.године, веће је него икада. У циљу даљег подстицања тог тренда, радимо заједно са нашим српским партнерима на даљем побољшању амбијента у Србији, на пример кроз спровођење доследних реформи у области права. У томе ће Немачка снажно подржати Србију на њеном путу ка Европској унији“, рекао је у обраћању амбасадор Дитман.

Нова “Сомат” фабрика представља инвестицију вредну 20 милиона евра, захваљујући којој ће бити отворено 50 нових радних места. Користиће најсавременију технологију, која доноси потпуно нови производ на тржиште – Сомат таблете за машинско прање судова са растворљивом фолијом, а снабдеваће се 36 регионалних, европских и глобалних тржишта.