Poslovni forum Rasinski okrug-Lipecka oblast

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac dana 26.11.2015. godine održan je poslovni forum RASINSKI OKRUG – LIPECKA OBLAST.

20151127_01.jpg

Poslovni forum otvorio je predsednik RPK – Kruševac Predrag Vukićević, koji je rekao da je Ruska Federacija strateški partner Srbije. Lipecka oblast je regija sa kojom su naši odnosi postali vrlo intenzivni i bliski, što je potvrđeno kako potpisanim sporazumom o saradnji Regionalne privredne komore Kruševac sa Privrednom komorom Lipecka prošle godine, konkretnim ugovorima među kompanijama tako i organizovanim poslovnim susretima u U Lipecku i Rasinskog okrugu.

Poslovnom forumu prethodio je prijem delegacije od strane načelnika Rasinskog upravnog okruga, Branislava Vesića

20151127_02.jpg
20151127.jpg

Privrednu delegaciju Ruske Federacije predvodio je Boris Dmitrijev Ivanovič koje je privrednike Rasinskog okruga upoznao sa privrednim potencijalima Lipecke oblasti. Nakon plenarnog dela organizovani su neposredni razgovori privredni iz dveju oblasti. Privrednu delegaciju činilo je trinaest kompanije iz Lipeckog okruga iz oblasti: mašinsko-metalne industrije, prehrambene industrije, oblasti turizma i ugostiteljstva, transporta i logistike, proizvodnje piva i bezalkoholnih pića. Poslovnom forumu je pristustvovalo i više od 35 kompanije iz Rasinskog okruga, narodni poslanici, predsstavnici lokalnih samouprava i institucija za podršku privredi.