Председник Републике Србије Томислав Николић у посети Обрежу

Дана 14.06.2014. године, председник Србије Томислав Николић посетио је Обреж (општина Варварин) и том приликом уручио је хуманитарну помоћ угроженима од поплава. Посети Председника Републике Србије присуствовали су и градоначелник Крушевца Драги Несторовић и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић.

Председник Николић је уручио je 29 тона робе – шест тона гардеробе, осам тона средстава за хигијену, десет тона хране и слаткиша и пет тона душека, јастука, ћебади и постељине и истакао да ће се средствима из Фонда Драгица Николић изградити 15 до 20 кућа.

20140617_2.jpg

Како је навео, у сарадњи са Уједињеним Арапским Емиратима, у акцији која се води са Владом, биће изграђено сигурно око 100 кућа.

Породици Слободана Жујовића обећао је изградњу нове куће за тридесетак дана, а две куће биће обновљене. Општина Варварин мора да кућу која је више неупотребљива сруши, изнесе шут са плаца, а већ наредне недеље почеће изградња преко фондације Драгице Николић.

20140617_3.jpg

“Апелујем на све оне који имају да дају и помогну, да у наредном периоду пружају помоћ искључиво у грађевинском материјалу, јер је то сад неопходно, децу чије су породице остале без кућа треба спасити јер заслужују да живе потпуно другачије. Много тога је потребно, знам да сви траже, али битно је да када вам неко нешто да, да му пружите доказ да је отишло на право место”, рекао је Николић.

20140617_4.jpg

Председник општине Варварин Зоран Миленковић рекао је новинарима да је укупно процењена тамошња штета од поплава 248 милиона динара, од тога 195 милиона у пољопривреди, 25 на објектима и 20 милиона на привредним субјектима.

Оставите одговор