VIDOVDAN 2024 – VIDOVDANSKA LITIJA I POMEN

Ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, gradonačelnik Ivan Manojlović, predsednik Skupštine dr Dragana Barišić, zamenik gradonačelnika Snežana Radojković, načelnik Gradske uprave Vesna Anđelić i drugi predstavnici Grada, narodni poslanici, visoke zvanice, gradovi pobratimi i drugi gosti koji borave u našem gradu povodom Vidovdana, pridružili su se mnogobrojnim građanima u litiji koja je pošla iz crkve Lazarice.

Vidovdan 2024-3

Molitveni hod uz mošti svetog kneza Lazara, od crkve Lazarice do Spomenika kosovskim junacima, predvodio je arhiepiskop i mitropolit kruševački David, koji je na kraju litije održao pomen kosovskim i svim stradalim srpskim junacima.

Vidovdan 2024-4

Nakon litije, već tradicionalno, održan je pomen kod Spomenika kosovskim junacima, a bogoslužili su vladika kruševački gospodin David sa sveštenstvom Kruševačke eparhije.

Litiji i pomenu prethodila je Sveta arhijerejska liturgija koju je služio arhiepiskop i mitropolit kruševački David, sa sveštenstvom.