Ministar Ružić sa načelnicima upravnih okruga u Zrenjaninu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, u pratnji najbližih saradnika, danas je u Zrenjaninu održao zajednički sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga u Republici Srbiji i članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Zrenjanin

Glavna tema zajedničkog sastanka odnosila se na Akcioni plan za zapošljavanje inspektora, koji je Vlada Srbije usvojila u avgustu a na osnovu prethodnih analiza kojima je utvrđeno da Srbiji nedostaje 1.272 inspektora. Zato je, po rečima ministra Ružića, odlučeno da se uskoro krene sa novim zapošljavanjem u celoj Srbiji imajući na umu činjenicu da to nije trošak za državu već investicija u bolju kontrolu kojom se suzbija siva ekonomija i buni državni budžet.

Ostale teme sastanka odnosile su se na stručno usavršavanje zaposlenih u sistemu državne uprave ali i službenika u jedinicama lokalne samouprave, i na novi Zakon o teritorijalnoj organizaciji koji će nakon usvajanja omogućiti precizno definisanje naziva naseljenih mesta i katastarskih opština.