Одељење Економског факултета из Ниша у Крушевцу

Створени су сви услови за отварање Одељења Економског факултета Универзитета у Нишу у нашем граду.

Градоначелник Драги Несторовић, начелник Расинског округа Бранислав Весић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Јасмина Палуровић и помоћник градоначелника др Јелена Милановић 25.01.2016 разговарали са продеканом за наставу Економског факултета из Ниша, проф. др Жарко Поповићем о завршним детаљима за отварање Одељења Економског факултета у Нишу.

20160127-1.jpg

Према речима Градоначелника, идеја о отварању овог Одељења је финализована и очекује се почетак рада већ од јунског уписног рока ове године. “Оно што смо обећали, ево реализовано је, а увелико су у завршној фази радови на отварању Одељења Правног и Пољопривредног факултета”.

Проф. др Жарко Поповић, изразио је задовољство што је Крушевац показао жељу да Одељење овог Факултета буде отворено у Крушевцу. “Предузели смо све потребне радње за отварање програмског смера Рачуноводство, ревизизија и финансијско управљање, а планирано је да се у наредну школску годину упише 30 студената на буџет и 35 самофинансирајућих студената”.

20160127-2.jpg

Настава би се одвијала у просторијама реконструисаног Народног универзитета, а први студенти кренуће у стицање академских знања почетком октобра 2016. године.