Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Niša u Kruševcu

Stvoreni su svi uslovi za otvaranje Odeljenja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu u našem gradu.

Gradonačelnik Dragi Nestorović, načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić, predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović i pomoćnik gradonačelnika dr Jelena Milanović 25.01.2016 razgovarali sa prodekanom za nastavu Ekonomskog fakulteta iz Niša, prof. dr Žarko Popovićem o završnim detaljima za otvaranje Odeljenja Ekonomskog fakulteta u Nišu.

20160127-1.jpg

Prema rečima Gradonačelnika, ideja o otvaranju ovog Odeljenja je finalizovana i očekuje se početak rada već od junskog upisnog roka ove godine. “Ono što smo obećali, evo realizovano je, a uveliko su u završnoj fazi radovi na otvaranju Odeljenja Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta”.

Prof. dr Žarko Popović, izrazio je zadovoljstvo što je Kruševac pokazao želju da Odeljenje ovog Fakulteta bude otvoreno u Kruševcu. “Preduzeli smo sve potrebne radnje za otvaranje programskog smera Računovodstvo, revizizija i finansijsko upravljanje, a planirano je da se u narednu školsku godinu upiše 30 studenata na budžet i 35 samofinansirajućih studenata”.

20160127-2.jpg

Nastava bi se odvijala u prostorijama rekonstruisanog Narodnog univerziteta, a prvi studenti krenuće u sticanje akademskih znanja početkom oktobra 2016. godine.