Odlučna borba policije protiv svih vidova kriminala

Kruševac, 14. oktobar 2017. godine – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, u prvih 100 dana rada Vlade, policija razbila 11 organizovanih kriminalnih grupa, uhapsila više od 1.650 osoba osumnjičenih za različita krivična dela i zaplenila više od tone narkotika.

Stefanović je, nakon obilaska Policijske uprave Kruševac, istakao da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija, u prvih 100 dana rada Vlade, nastavili snažnu borbu protiv kriminala i korupcije i postigli zapažene rezultate.

Stefanovic1

Beležimo i značajan pad stope kriminaliteta u svim policijskim upravama, naglasio je on, i dodao da je Policijska uprava Kruševac primer kako ozbiljnim radom i borbom može doći do smanjenja opšte stope kriminaliteta.

MUP će i u narednom periodu ostati snažno posvećen borbi protiv narko-trafikinga i učinićemo sve da sklonimo drogu sa ulica i od naše dece, istakao je Stefanović i dodao da je policija u prethodnih sto dana zaplenila više od tone narkotika.

On je poručio da će policija nastaviti da se snažno bori za to da se građani osećaju bezbedno u svakoj opštini u našoj zemlji.

Potpredsednik Vlade je podsetio na to da je ove godine nabavljen veći broj motornih vozila za potrebe policijskih uprava, i dodao da će se i u narednom periodu nastaviti sa opremanjem policije.

Takođe, Stefanović je najavio da će do kraja godine biti nabavljene nove uniforme za veći broj policijskih službenika, kao i druga oprema koja im je potrebna u svakodnevnom radu.