Одржана Седница Савета Расинског управног округа

У крушевачкој Градској управи данас је одржана седница Савета Расинског управног округа, на којој је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација.

123456

У раду седнице учествовали су начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, председници општина Округа, као и представници Сектора за ванредне ситуације, директор Завода за јавно здравље Крушевац и начелници републичких инспекцијских служби.

Ситуација се континуирано прати на терену и поступа у складу са Одлукама републичког, градског и општинских Кризних штабова.

Најгоре епидемиолошко стање је тренутно у општинама Александровац и Трстеник, где је неопходно предузети појачане мере контроле и надзора над прописаним одлукама, у циљу контроле и сузбијања епидемије и што оптималнијег очувања здравља становништва у постојећим условима. На територији ових општина је ванредна ситуација.

С обзиром на нови Закон о заштити становништва од заразних болести који је ступио на снагу 13.11.2020., Комунална инспекција и Комунална милиција имаће појачана овлашћења и надлежности контроле на терену, почев од изрицања прекршајних налога, до привремене забране обављања делатности за правна лица и предузетнике који крше прописе.