Okrugli sto “Nacrt Zakona o inspekcijskom nadzoru”

U Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu u organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove postojanja i Privrednom komorom Srbije, održan je okrugli sto o temi “Nacrt Zakona o inspekcijskom nadzoru” (vidi tekst Nacrta)

20140910_1.jpg

Prema rečima državne sekretarke u ministarstvu, Vidosave Džagić, cilj reforme je, između ostalog unapređenje rada inspekcijskih organa, podizanje kapaciteta i stvaranje sistema koji će biti delotvorana, efikasan i odgovoran. Primenom pomenutog zakona, privrednicima bi se obezbedila predvidivost i kontinuirano unapređenje posla a inspekciji olakšalo sprovođenje procedura. Okruglom stolu su prisustvovali načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, načelnik Gradske uprave grada Kruševca Bojan Bjelanović, načelnici i rukovodioci inspekcijskih službi na teritoriji Rasinskog upravnog okruga, kao i predstavnici privrednih subjekata i ustanova.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o inspekcijskom postupku trajaće do 30 septembra. Usvajanje zakona se očekuje do kraja tekuće, a početak primene s početka 2015. godine.

Ostavite odgovor