Otvoren Sportsko-rekreativni centar “Samar” u Ribarskoj Banji

U Ribarskoj Banji je dana 05 juna otvoren sportsko – rekreativni centar ” Samar”. Centar je otvorio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je povezivanje turističke ponude Jastrepca sa Ribarskom Banjom i aktivnosti koje će voditi u tom pravcu. Takođe, otvaranje ovakvih kompleksa podstiče i razvoj privatnog sektora, odnosno ulaganje u smeštajne kapacitete.

Samar

Cena investicije izdvojene iz sopstvenih sredstava Specijalne bolnice je oko 100 miliona dinara. Nova ponuda se sastoji od akvaparka, terena za tenis, stoni tenis i odbojku na pesku, renta bajka, kafića i drugih pratećih sadržaja.

Grad Kruševac se kontinuirano trudi da poboljša svoju širu turističku ponudu, izjavila je gradonačelnik Jasmina Palurović. Jedan od projekata u tom cilju je i otvaranje novog kompleksa u Ribarskoj Banji čime će ona privući pre svega mlađu populaciju i izaći iz okvira čisto zdravstvenog turizma. Saradnja sa ovim lečilištem je na visokom nivou, a što se tiče resornog ministarstva (turizma), uvek je na adekvatan način ispratilo ideje i zamisli koje doprinose razvoju ove privredne grane u našoj regiji.

Ribarska Banja ima sva obeležja lidera zdravstvenog turizma u ovom delu Srbije, a proširenjem delatnosti na aktivnu i mlađu populaciju, obezbediće dodatne izvore prihoda i proširiti mogućnosti razvoja.