Посета Амбасадора Палестине

Дана 09. 10.2015. године посети Крушевцу и Расинском округу, био је Његова Екселенција Амбасадор Палестине Мохамед Набхан. Након пријема у Кабинету градоначелника, Амбасадор је одржао састанак у Расинском управном округу, а после тога обишао хладњачу “Воћепродукт” у општини Александровац и хотел “Јуниор” у Брзећу.

20151009_1.jpg

Његова Екселенција предложио је иницијативу о посети дипломатског кора више арапских држава, како би имали прилику да се детаљније упознају са пословним амбијентом и ресурсима који би могли да се искористе у области привредне сарадње. Градоначелник Несторовић истакао је, да осим повољности које нуди држава страним инвеститорима, треба представити и олакшице локалне самоуправе, односно Града, које уз велике капацитете стручне радне снаге, чине завидан потенцијал који је на располагању свим компанијама заинтересованим за отпочињање бизниса у Крушевцу.

Већ постоје импозантни примери инвестирања капитала арапских земаља у Србију (Војводина, Крагујевац, Врњачка Бања…) и то као тренд треба наставити, нагласио је Амбасадор Мохамед Набхан. Највећи потенцијали су, свакако у области пољопривреде, производње здраве хране, пре свега воћарства и калемарства, затим сточарства и др.

“Имиџ Србије у свету је знатно побољшан и то је такође још један разлог заинтересованости инвеститора”, додао је Амбасадор.

Током састанка, предложена је и могућност успостављања побратимске сарадње Крушевца са неким од градова из Палестине.

Након пријема у Кабинету, Амбасадор је уз представнике Града одржао састанак са начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем где је упознат са капацитетима свих општина из Округа.

Његова Екселенција Мохамед Набхан обишао је и хладњачу „Воћепродукт“ у Горњим Вратарима.

20151009_2.jpg

Још једна област изазвала је интересовање Амбасадора, а то је туризам. У том циљу, посетио је хотел „Јуниор” у Брзећу, где је присуствовао презентацији њихове понуде и обишао комплекс хотела.

Договорено је да се у наредном периоду испрецизира привредна понуда Крушевца и Расинског округ, капацитети и могућности и на састанку са Амбасадорима арапских земаља предоче могућности сарадње.

Оставите одговор