Poseta Ambasadora Palestine

Dana 09. 10.2015. godine poseti Kruševcu i Rasinskom okrugu, bio je Njegova Ekselencija Ambasador Palestine Mohamed Nabhan. Nakon prijema u Kabinetu gradonačelnika, Ambasador je održao sastanak u Rasinskom upravnom okrugu, a posle toga obišao hladnjaču “Voćeprodukt” u opštini Aleksandrovac i hotel “Junior” u Brzeću.

20151009_1.jpg

Njegova Ekselencija predložio je inicijativu o poseti diplomatskog kora više arapskih država, kako bi imali priliku da se detaljnije upoznaju sa poslovnim ambijentom i resursima koji bi mogli da se iskoriste u oblasti privredne saradnje. Gradonačelnik Nestorović istakao je, da osim povoljnosti koje nudi država stranim investitorima, treba predstaviti i olakšice lokalne samouprave, odnosno Grada, koje uz velike kapacitete stručne radne snage, čine zavidan potencijal koji je na raspolaganju svim kompanijama zainteresovanim za otpočinjanje biznisa u Kruševcu.

Već postoje impozantni primeri investiranja kapitala arapskih zemalja u Srbiju (Vojvodina, Kragujevac, Vrnjačka Banja…) i to kao trend treba nastaviti, naglasio je Ambasador Mohamed Nabhan. Najveći potencijali su, svakako u oblasti poljoprivrede, proizvodnje zdrave hrane, pre svega voćarstva i kalemarstva, zatim stočarstva i dr.

“Imidž Srbije u svetu je znatno poboljšan i to je takođe još jedan razlog zainteresovanosti investitora”, dodao je Ambasador.

Tokom sastanka, predložena je i mogućnost uspostavljanja pobratimske saradnje Kruševca sa nekim od gradova iz Palestine.

Nakon prijema u Kabinetu, Ambasador je uz predstavnike Grada održao sastanak sa načelnikom Rasinskog upravnog okruga Branislavom Vesićem gde je upoznat sa kapacitetima svih opština iz Okruga.

Njegova Ekselencija Mohamed Nabhan obišao je i hladnjaču „Voćeprodukt“ u Gornjim Vratarima.

20151009_2.jpg

Još jedna oblast izazvala je interesovanje Ambasadora, a to je turizam. U tom cilju, posetio je hotel „Junior” u Brzeću, gde je prisustvovao prezentaciji njihove ponude i obišao kompleks hotela.

Dogovoreno je da se u narednom periodu isprecizira privredna ponuda Kruševca i Rasinskog okrug, kapaciteti i mogućnosti i na sastanku sa Ambasadorima arapskih zemalja predoče mogućnosti saradnje.

Ostavite odgovor