Посета председника Скупштине Републике Србије Небојше Стефановића

Дана 09. 03. 2014. године Крушевац је председник Скупштине Републике Србије Небојша Стефановић. Заједно са домаћинима, присуствовао је уручењу вредних донација крушевачкој Болници и Хитној помоћи. Данашњи поклон, ултразвучни мобилним апарат намењен је коронарој јединици Коронарне јединице Интерног одељења.

У наставку посете Крушевцу, председник Скупштине Србије посетио је Привредну комору где је разговарао са привредницима Расинског округа.

20140309.jpg

Присутне је поздравио председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић, а уводну реч дао је градоначелник Братислав Гашић.Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је истакао да је оно на шта се треба фокусирати у наредном периоду у општинама и градовима: комунална опремљеност, пореске олакшице, субвенционисање нових радних места, изградња партнерских односа са домаћим и страним инвеститорима, програм мера за елиминисање “сиве зоне” итд. У наредне две године, наставио је Стефановић, држава припрема пакет мера (субвенција) за пословање са међународном заједницом. То подразумева активну спрегу локалних самоуправа, регионалних Привредних комора, државе и привредника.

До краја године, чека нас усвајање 21 реформског закона, измене банкарског система у делу повољних кредитних линија и едукацију када је писање пројеката у питању. Новац је у европским фондовима, али без конкретних и квалитетних пројеката, биће недостижан. Приоритет државне политике биће борба за нова радна места, довођење инвеститора и даљи степен уређења у свим сегментима друштва.

Оставите одговор