Poseta predsednika Skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića

Dana 09. 03. 2014. godine Kruševac je predsednik Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović. Zajedno sa domaćinima, prisustvovao je uručenju vrednih donacija kruševačkoj Bolnici i Hitnoj pomoći. Današnji poklon, ultrazvučni mobilnim aparat namenjen je koronaroj jedinici Koronarne jedinice Internog odeljenja.

U nastavku posete Kruševcu, predsednik Skupštine Srbije posetio je Privrednu komoru gde je razgovarao sa privrednicima Rasinskog okruga.

20140309.jpg

Prisutne je pozdravio predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević, a uvodnu reč dao je gradonačelnik Bratislav Gašić.Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je istakao da je ono na šta se treba fokusirati u narednom periodu u opštinama i gradovima: komunalna opremljenost, poreske olakšice, subvencionisanje novih radnih mesta, izgradnja partnerskih odnosa sa domaćim i stranim investitorima, program mera za eliminisanje “sive zone” itd. U naredne dve godine, nastavio je Stefanović, država priprema paket mera (subvencija) za poslovanje sa međunarodnom zajednicom. To podrazumeva aktivnu spregu lokalnih samouprava, regionalnih Privrednih komora, države i privrednika.

Do kraja godine, čeka nas usvajanje 21 reformskog zakona, izmene bankarskog sistema u delu povoljnih kreditnih linija i edukaciju kada je pisanje projekata u pitanju. Novac je u evropskim fondovima, ali bez konkretnih i kvalitetnih projekata, biće nedostižan. Prioritet državne politike biće borba za nova radna mesta, dovođenje investitora i dalji stepen uređenja u svim segmentima društva.

Ostavite odgovor