Свечана академија у Крушевачком позоришту

Поводом 650 година од оснивања Града Крушевца, у позоришту је одржана свечана академија, на којој су додељене Захвалнице појединцима и колективима, за изузетан допринос развоју Града.

akademija

Свечана академија отпочела је специфичном видео сторијом из прошлих времена, али и сценским оживљавањем актуелног тренутка, за шта креативни сценарио потписује Крушевачко позориште. У кратком филмском приказу у продукцији Радио телевизије Крушевац, приказана су достигнућа током последње године.

Част да отвори Академију имала је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић.Након обраћања Градоначелнице,  беседу је имао Његово преосвештенство епископ крушевачки, владика Давид Перовић. Он је у надахнутом говору подсетио на славни животопис славног нам Кнеза Лазара и високе моралне обавезе које као његови наследници морамо следити.

У години великог јубилеја, установљена су посебна градска признања – Захвалнице, којима се Крушевац симболично захваљује за све заслуге које су појединци , установе и предузећа уградили у развој града. Ова Одлука донета је на последњој седници Скупштине.

Захвалнице је уручио и честитао добитницима, председник организационог одбора за обележавање јубилеја, Братислав Гашић. Додељене су укупно 102 Захвалнице. Добитник овог специјалног признања је и градоначелник Јасмина Палуровић.

Председнику Одбора Братиславу Гашићу, признање је уручио члан Градског већа Милош Ненезић.Гашић се такође захвалио у име свих добитника, нагласивши све што га је мотивисало и инспирисало да вредно и пожртвовано ради за свој град, од чега посебно треба издвојити – љубав према Крушевцу.Братислав Гашић од синоћ је добитник још једног признања, Ордена Александра Невског, које му је уручио представник делегације Липецка ( Русија ), Евгениј Чуносов. Он му је пожелео да и даље несебично ради за свој град – Крушевац и државу Србију.