Тридесетдруга седница Савета Расинског управног округа

Дана 21.07.2011.год. одржана је тридесетдруга седница Савета округа са следећим дневним редом.

1. Конституисање Окружног штаба за ванредне ситуације Расинског управног округа и усвајање Пословника и Плана рада штаба.

2. Могућности за унапређење привредне сарадње између Републике Србије и Португала са посебним освртом на привлачење потенцијалних инвеститора.

3. Информација о активностима Школске управе са седиштем у Крушевцу у процесу уписа ученика у школску 2010-11. годину.

На предлог, председника општине Александровац госп. Југослава Стајковца Савет је разматрао и информацију о последицама временске непогоде од 24.06.2011. године, размерама штете на територији општина Расинског управног округа, као и могућностима за санацију штетних последица.

Дана 03.06.2011. године одржана конститутивна седница Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој су усвојени Закључци о образовању Окружних штабова за ванредне ситуације, између осталих и штаба Расинског управног округа са седиштем у Крушевцу. Конститутивни састанак и усвајање основних аката директна су последица примене Закона о ванредним ситуацијама и Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације. По конституисању штаб је усвојио Пословник о раду и План рада штаба за 2011. годину.

20110802_1.jpg

Друга тачка дневног реда замишљена је као припремни састанак за посету репрезентативне делегације португалских привредника и потенцијалних инвеститора. У раду Савета учествовали су и представник Министарства за економију и регионални развој госп. Милан Милановић (задужен за сарадњу са земљама “Бенелукса”), као и председник српско – португалског пословног Савета, госп. Милорад Башић. Најављен је долазак амбасадора Португала са потенцијалним инвеститорима и то највероватније 19. тог и 20.тог септембра.

Гости су упознали Савет са постојањем инвестиционог интересовања привредних субјеката из Португала. Обавестили су присутне да ће делегацију Португала између осталих чинити и први људи ЈП “Водопривреде”, “Електропривреде” Португала.

Председавајући тражи ближе смернице, упутства како да се што више конкретизују и гостима приближе идеје. Шта председници да припреме од документације.

20110802_2.jpg

Савет је, на крају, закључком прихватио информацију о активностима Школске управе са седиштем у Крушевцу у процесу уписа ученика у школску 2010-11. годину.

Такође усвојен је и закључак у вези штете проузроковане елементарном временском непогодом од 24.06.2011. године, на територији општина Александровац, Брус, као и града Крушевца, као и покренута иницијатива према надлежним министарствима да без одлагања и у складу са могућностима узму учешћа у санацији штетних последица.

Оставите одговор