ДАН ХЕРОЈСКЕ 125. МОТОРИЗОВАНЕ БРИГАДЕ

Полагањем венаца и цвећа на Споменик браниоцима отаџбине од 1998. до 1999. у Паруновцу, дана 24 септембра, обележен је Дан херојске 125. моторизоване бригаде.

dan-125-mtbr-1

Херојска 125 моторизована бригада основана је пре 41 годину у Косовској Митровици. Током НАТО агресије 1999. …

14. ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У КРУШЕВЦУ

14. Пољопривредни сајам у Крушевцу, отворио је помоћника министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић и подсетио: „Град Крушевац и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде су имали доста заједничких пројеката и та успешна сарадња је дала добре резултате.“

poljo-sajam1-2022

Овај Сајам …

57. ЖУПСКА БЕРБА У АЛЕКСАНДРОВЦУ

Начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, градоначелница Града Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине Града Крушевца Предраг Вукићевић, заједно са многоборјним представицима друштвено-политичког живота   данас  су посетили Александровац и присуствовали традиционалној манифестацији – 57. Жупској берби.

zupska berba 1

Председник Општине Александровац, др Мирко …

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

У складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, код јарбола на Багдали, одржана је пригодна свечаност. Прослављен је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, установљен пре две године.

zastava

Циљ успостављања новог празника представља оснаживање јединства …

ОБИЛАЗАК РЕКОНСТРУИСАНИХ ШКОЛА И ВРТИЋА У КРУШЕВЦУ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, дана 23. 08 2022. године посетила је Крушевац.

SKOLE-VRTICI

Она је заједно са начелником Расинског управног округа Иваном Анђелићем и градоначелнцом Града Крушевца Јасмином Палуровић, обишла ОШ „Јован Поповић“ и …

ОДРЖАНА 91.СЕДНИЦА САВЕТА РАСИНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Дана 15.08.2022. године са почетком у 12,00 часова, у просторијамаРасинског округа и у присуству начелника Расинског управног округа и свих чланова Савета, одржана је 91. седница Савета.

91-SEDNICA-SAVETA-OKRUGA

Теме о којима је било речи су:

  1. Реализација пројеката од регионалног значаја

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ МИХАЈЛОВИЋ РАСИНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, приликом посете Расинском управном округу и ошштини Брусу заједно са начелником Расинског управног округа,  Иваном Анђелићем, председницом општине Брус Валентином Милосављевић и сарадницима  обишла је радове на изградњи  …

Свечани пријем поводом Видовдана и ступања на дужност председника Републике у другом мандату

Дана 28. 06. 2022. године, у Палати Србија одржана је церемонија доделе видовдансих одликовања и свечани пријем поводом Видовдана и ступања на дужност председника Републике Србије у другом мандату.

2806AV

Церемонији и пријему заједно са истакнутим представницима друштвено-политичког живота присуствовао је …