Министар одбране у посети Крушевцу

Дана 09.02.2018.године министар одбране Александар Вулин је посетио Крушевац. Он је обишао крушевачки гарнизон „Цар Лазар“ где се упознао са актуелном ситуацијом и радом ове еминентне војне установе. Министар Вулин разговарао је са градоначелником Јасм Палуровић, начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем, командантом Гарнизона, пуковником Ненадом Зафировићем, замеником начелника кабинета Министарства одбране пуковником Синишом Кресовићем и другим представницима војске – о плановима Министарства и будућој сарадњи са локалном самоуправама.

Poseta_ministra1

Пуковник Ненад Зафировић информисао је Министра о стању Гарнизона, капацитетима, мисијом и наменом јединица, текућим и тежишним задацима у овој години. Он је нагласио да је повећано интересовање кандидата за обављање војних служби што говори о поверењу народа и професионалној атрактивности позива. Указао је на значај, са нивоа међународне сарадње Центра за АБХО као врхунске образовне инстутуције.

Poseta_ministra2

Министар Вулин је обишао Центар АБХО, Спомен собу и Центар за обуку логистике где је у разговору са надлежнима упознат са могућностима и искоришћеношћу ових капацитета.

После обиласка Гарнизона, у изјави за медије, градоначелник Јасмина Палуровић говорила је о изузетној сарадњи локалне самоуправе и Војске. Та сарадња била је од посебног значаја у ванредним ситуацијама (поплаве и др. временске непогоде) када је помоћ Војске била непроцењива.

„Град Крушевац и Расински округ воли војску. Велики је одзив обвезника са ових простора који се одазивају на све позиве било да су вежбе, обуке или резерва у питању. И Војска то враћа. Делује кад год је потребно у невољи, али учествује и у лепим обележавањима… Регионални центар АБХО признат је у међународним војним круговима, стручно и кадровски и потрудићемо се да га још више унапредимо“, рекао је Вулин.

Ове године Министарство одбране планира пре свега активности на повећању борбене готовости, побољшању обука и припрема, физичкој спремности војника, али и проширењу капацитета војних објеката.