Министар просвете и директор Kанцеларије за јавна улагања у посети Крушевцу

Дана 28.02.2018. године у  Крушевцу су боравили министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић. Након разговора у Кабинету градоначелника, обишли су основну школу „Нада Поповић“ као пример добре праксе, с обзиром на ниво инвестиционог улагања и опремљеност објекта.

У свом обраћању, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је циљ Града унапређење амбијента у школама, како за запослене тако и за децу. Она се захвалила на сарадњи Министру просвете и директору Канцеларије за јавна улагања уз жељу да се она настави и прошири, јер само у координацији заједничких активности може се постићи жељени ефекат.

poseta-ministra

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је 2018. као годину у којој ће се боље радити,  а с обзиром да је усвојен Закон о платама, очекује се и ново повећање. Кроз системске законе и добру буџетску подршку многи планови постају реално оствариви. Као нека од позитивних достигнућа у циљу праћења европских стандарда истакао је  увођење информатике од 5. разреда основне школе, дуално образовање и награђивање према раду.

Такође, министар Шарчевић је рекао да је са руководством Града  водио разговор о оснивању факултета за IT технологију у Крушевцу, што је један од показатеља децентрализације образовања.

Битна компонента у реализацији пројеката је и Канцеларија за јавна улагања. Директор Марко Благојевић је изјавио да је преко ове Канцеларије уложено (или је у току) око милион евра у град Крушевац. Не ради се само о школама, већ и о превентивној инфраструктури  (санација клизишта одрона, мостова…), а планира се и реконструкција Болнице. Благојевић је похвалио иницијативу Града, проактиван став, али и спремне пројекте, што је све заједно кључ успеха.