Расински округ » Вести » Oтворен Спортско-рекреативни центар „Самар“ у Рибарској Бањи

Oтворен Спортско-рекреативни центар „Самар“ у Рибарској Бањи

У Рибарској Бањи је дана 05 јуна отворен спортско – рекреативни центар “ Самар“. Центар је отворио министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Министар туризма Расим Љајић најавио је повезивање туристичке понуде Јастрепца са Рибарском Бањом и активности које ће водити у том правцу. Такође, отварање оваквих комплекса подстиче и развој приватног сектора, односно улагање у смештајне капацитете.

Samar

Цена инвестиције издвојене из сопствених средстава Специјалне болнице је око 100 милиона динара. Нова понуда се састоји од аквапарка, терена за тенис, стони тенис и одбојку на песку, рента бајка, кафића и других пратећих садржаја.

Град Крушевац се континуирано труди да побољша своју ширу туристичку понуду, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. Један од пројеката у том циљу је и отварање новог комплекса у Рибарској Бањи чиме ће она привући пре свега млађу популацију и изаћи из оквира чисто здравственог туризма. Сарадња са овим лечилиштем је на високом нивоу, а што се тиче ресорног министарства (туризма), увек је на адекватан начин испратило идеје и замисли које доприносе развоју ове привредне гране у нашој регији.

Рибарска Бања има сва обележја лидера здравственог туризма у овом делу Србије, а проширењем делатности на активну и млађу популацију, обезбедиће додатне изворе прихода и проширити могућности развоја.