ПОСЕТА МИНИСТРА МАРТИНОВИЋА

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић је дана 05.04.2023.године, у пратњи председнице општине Ћићевац др Мирјане Кркић и начелника Расинског округа Ивана Анђелића посетио  општину Ћићевац.

05-04-2023

Министар је притом обишао новоотворено Јединствено управно место у општини Ћићевац, у које је Министарство уложило више од 6,7 милиона динара, као и две парцеле у насељима Појате и Сталаћ на којима ће бити изграђена два дечија игралишта уз помоћ Министарства у износу од 7,5 милиона динара.

Приликом посете Ћићевцу, Мартиновић је констатовао да је општина наследила огромне проблеме од прошлог руководства и да је сада задатак државе да помогне председници општине, а да ће он као министар и члан Владе да упозна колеге са приоритетима.„Циљ нам је да се реше огромна дуговања која су наслеђена и да се на територији општине реализује бар једна инвестиција. Да се бар сто људи овде запосли, јер постоји радна зона и потенцијал, али једноставно се види да нико није водио рачуна о грађанима у прошлости“, казао је Мартиновић.

Говорећи о пројекту Јединствено управно место Мартиновић је нагласио да је Министарство ове године издвојило 88 милиона динара за отварање 13 нових, те да већ постоје бројна јединствена управна места у Србији. У Србији тренутно функционише 37 јединствених управних места, док је планирано да до краја године буде отворено још њих 18. Он је указао на то да је велики успех то што се показало да грађани брже остварују права у оним местима који имају ЈУМ-ове.

Истичући да је Министарство државне управе и локалне самоуправе и раније је помагало општини кроз различите пројекте, министар Мартиновић је нагласио да ће се са овом политиком пружања помоћи и наставити.

У склопу посете општини Ћићевац министар Мартиновић је обишао и фабрику за производњу металне галантерије Антић Коста, а искористио је прилику и да погледа мултимедијалну изложбу „Павић од А до Ш”.