Расински округ » Вести » ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ ЗОРАНЕ МИХАJЛОВИЋ

ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ ЗОРАНЕ МИХАJЛОВИЋ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас, 5. марта 2019. године, Расински управни округ и  општину  Трстеник.

Trstenik1

У просторијама зграде Општинске управе у Трстенику министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић одржала састанак са начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем и челницима Града Крушевца и Општина Трстеник, Брус, Александровац, Варварин и Ћићевац.

Састанку су присустовали сви државни секретари и помоћници министарке као и: директор ЈП „Путеви Србије, директор „Инфраструктура Железнице Србије, директор „Србија Воз“ директор „Србија Карго“ директор Дирецкије за железнице, помоћник директора Коридори Србије, директор Грађевинске дирекције Србије, директор Републичког геодетског завода.

Trstenik2

  1. Основне теме о којима је било речи су: Спровођење поверених послова из Закона који су у надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (Ажурирање адресног регистра, озакоњење објеката, поослови поверени Законом о становању и одржавању зграда, вршење инспекцијског надзора.
  2. Реализација најзначајнијих инфраструктурних пројеката за све локалне самоуправе Расинског управног округа.

Састанку у Трстенику присуствовали су сви председници општина Расинског управног округа  и градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић. Они су у разговору са Министарком  и њеним сарадницима презентовали  шта је до сада одрађено на инфраструктурним пројектима у претходном периоду и приоритеним инвестицијама у текућој години.

Према речима министрарке проф. др Зоране Михајловић, Влада Републике Србије и даље ће помагати све градове и општине, али само за оне пројекте где је урађена ваљана и комплетна документација и регулисани имовинско-правни односи. Такође, обавестила је присутне да  очекује да изградња Моравског коридора треба да почне  у трећем кварталу ове године и  да је ауто-пут од Појата до Прељине од стратешког значаја за читав Расински округ. „У наредних неколико месеци надамо се да ће бити потписан уговор, а у трећем кварталу бисмо могли да почнемо радове“, истакла је министарка Михајловић. Такође, било је речи и о пројекту реконструкције пруге Сталаћ – Краљево, наставку изградње Аеродрома Росуље, имплементације пројеката изградње постројења за прераду отпадних вода, али и о читавом низу инфраструктурних (пре свега из домена изградње путне инфраструктуре) пројеката од значаја за локалне самоуправе Расинског управног округа.