POSETA POTPREDSEDNICE VLADE ZORANE MIHAJLOVIĆ

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas, 5. marta 2019. godine, Rasinski upravni okrug i  opštinu  Trstenik.

Trstenik1

U prostorijama zgrade Opštinske uprave u Trsteniku ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović održala sastanak sa načelnikom Rasinskog upravnog okruga Branislavom Vesićem i čelnicima Grada Kruševca i Opština Trstenik, Brus, Aleksandrovac, Varvarin i Ćićevac.

Sastanku su prisustovali svi državni sekretari i pomoćnici ministarke kao i: direktor JP „Putevi Srbije, direktor „Infrastruktura Železnice Srbije, direktor „Srbija Voz“ direktor „Srbija Kargo“ direktor Direckije za železnice, pomoćnik direktora Koridori Srbije, direktor Građevinske direkcije Srbije, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Trstenik2

  1. Osnovne teme o kojima je bilo reči su: Sprovođenje poverenih poslova iz Zakona koji su u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (Ažuriranje adresnog registra, ozakonjenje objekata, pooslovi povereni Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, vršenje inspekcijskog nadzora.
  2. Realizacija najznačajnijih infrastrukturnih projekata za sve lokalne samouprave Rasinskog upravnog okruga.

Sastanku u Trsteniku prisustvovali su svi predsednici opština Rasinskog upravnog okruga  i gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović. Oni su u razgovoru sa Ministarkom  i njenim saradnicima prezentovali  šta je do sada odrađeno na infrastrukturnim projektima u prethodnom periodu i prioritenim investicijama u tekućoj godini.

Prema rečima ministrarke prof. dr Zorane Mihajlović, Vlada Republike Srbije i dalje će pomagati sve gradove i opštine, ali samo za one projekte gde je urađena valjana i kompletna dokumentacija i regulisani imovinsko-pravni odnosi. Takođe, obavestila je prisutne da  očekuje da izgradnja Moravskog koridora treba da počne  u trećem kvartalu ove godine i  da je auto-put od Pojata do Preljine od strateškog značaja za čitav Rasinski okrug. „U narednih nekoliko meseci nadamo se da će biti potpisan ugovor, a u trećem kvartalu bismo mogli da počnemo radove“, istakla je ministarka Mihajlović. Takođe, bilo je reči i o projektu rekonstrukcije pruge Stalać – Kraljevo, nastavku izgradnje Aerodroma Rosulje, implementacije projekata izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, ali i o čitavom nizu infrastrukturnih (pre svega iz domena izgradnje putne infrastrukture) projekata od značaja za lokalne samouprave Rasinskog upravnog okruga.