PROSLAVLjEN DAN OPŠTINE ALEKSANDROVAC

Povodom Dana opštine Aleksandrovac, inače praznika Svetog Trifuna (zaštitnika vinogradara), danas je održana svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su dodeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

aleksandrovac 2023

Svečanosti su prisustvovali savetnik predsednika Republike za bezbednost Milorad Veljović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, Episkop kruševački Gospodin David Perović, narodni poslanici i načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Kruševca Jasmina Palurović i Predrag Vukićević, zamenik predsednika Skupštine Siniša Maksimović,  delegacije pobratimskih gradova, predsednici susednih opština.

U ime predsednika Aleksandra Vučića i u svoje lično ime, Dan opštine građanima Aleksandrovca čestitao je savetnik Predsednika za bezbednost Milorad Veljović..

O dostignućima Aleksandrovca na svim poljima tokom prethodne godine, govorio je predsednik Opštine dr Mirko Mihajlović. On je izjavio da se planovi prave prema potrebama građana i istakao izuzetnu podršku Vlade Republike Srbije.

Za posebne rezultate postignute u svim oblastima, nagrađeni su pojedinci i organizacije i to Pohvalama i Plaketama.Najznačajniju, Februarsku nagradu dobila je ministarka Irena Vujović – za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine. Naime, u aleksandrovačkom Domu zdravlja instalirana je nova kotlarnica, što je znatno doprinelo energetskoj efikasnosti, uštedi energije i očuvanju životne sredine.Ministarka Vujović najavila je kao jedan od budućih najznačajnijih ekoloških projekta u regionu – izgradnju Regionalne deponije u Srnju.