РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА У ПРОЦЕСУ ИЗГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

Регионализација јавних комуналних предузећа за потребе изградње постројења за пречишћавање отпаднх вода Бруса и Блаца, била је тема радног састанка представника Града Крушевца и општина: Блаце и Брус, одржаног у просторијама Расинског управног округа.

regionalizacija

Пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода општина  Брус и Блаца спроводи Министарство за европске интеграције.  Циљ првог у низу састанака је изналажење оптималног начина сарадње између Града Крушевца и ових локалних самоуправа, односно начин фунционисања  регионалног постројења.

На радном састанку предлоге су изнели представници Министарства за европске интеграције, Министарства за заштиту животне средине, руководства Града Крушевца, општина Брус и Блаце као и директори јавних предузећа поменутих локалних самоуправа.

Представници ППф-6 Прогама подршке Европске Уније а у оквиру подршке изгради пројектне документације презентовали су резултате скрининга и изнели конкретне предлоге за наставак и институализацију сарадње. Учесници су заузели начелни став о  посебној улози и положају ЈКП Водовод Крушевац као предузећа које ће према предложном решењу пружати услуге  пречишћавања отпадних вода општинама Брус и Блаца.  Коначни циљ је удруживање и формална регионализација.