POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA RITP U KRUŠEVCU

Dana 03. 03. 2024. godine,  je u prisustvu najviših državnih zvaničnika položen kamen temeljac za izgradnju Regionalnog indsutrijsko-tehnološkog parka na lokaciji bivše upravne zgrade hemijske industrije „Župa“ u Dedini.

kamen temeljac

Kamen temeljac položili su predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, regionalni direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, gradonačelnik Ivan Manojlović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, direktor Biznis inkubator centra Martina Manojlović.

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović izjavio je da je izgradnja RITP od ogromnog značaja za čitav Rasinski okrug. Prostiraće se na površini od 10.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni u okviru koje će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija za više od 200 korisnika. U drugom delu, planirano je 14 proizvodnih modula od po 280 kvadratnih metara, a ukupna površina hala je 4000 kvadratnih metara.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u izgradnju RITP u Kruševcu biti uloženo 16 miliona evra, a završetak radova planira se za oktobar 2025. godine. „Izgradnjom ovog parka, Kruševac će praktično spadati u red gradova kao što su Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš i Kragujevac, koji će imati Naučno-tehnološki park. Biće to regionalni centar za napredne tehnologije, naprednu industriju, za čitav razvojni okrug pa i šire, poručila je Brnabić. Mi sada počinjemo da gradimo još jedan od onih projekata koji smo obećali čitavoj Srbiji i celom našem narodu u okviru plana „Srbija 2027 – Skok u budućnost“.Nakon obraćanja govornika, položen je kamen temeljac.

Ceremoniji je prisustvovalo lokalno rukovodstvo Grada i opština Rasinskog upravnog okruga, predstavnici javnog i političkog života, privrednici, direktori preduzeća i ustanova i brojni građani.

kamen temeljac 2