ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

Поводом Дана општине Александровац, иначе празника Светог Трифуна (заштитника виноградара), данас је одржана свечана седница Скупштине општине, на којој су додељена признања најзаслужнијим појединцима и организацијама.

aleksandrovac 2023

Свечаности су присуствовали саветник председника Републике за безбедност Милорад Вељовић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, Епископ крушевачки Господин Давид Перовић, народни посланици и начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, градоначелник и председник Скупштине града Крушевца Јасмина Палуровић и Предраг Вукићевић, заменик председника Скупштине Синиша Максимовић,  делегације побратимских градова, председници суседних општина.

У име председника Александра Вучића и у своје лично име, Дан општине грађанима Александровца честитао је саветник Председника за безбедност Милорад Вељовић..

O достигнућима Александровца на свим пољима током претходне године, говорио je председник Општине др Мирко Михајловић. Он је изјавио да се планови праве према потребама грађана и истакао изузетну подршку Владе Републике Србије.

За посебне резултате постигнуте у свим областима, награђени су појединци и организације и то Похвалама и Плакетама.Најзначајнију, Фебруарску награду добила је министарка Ирена Вујовић – за изузетан допринос заштити животне средине. Наиме, у александровачком Дому здравља инсталирана је нова котларница, што је знатно допринело енергетској ефикасности, уштеди енергије и очувању животне средине.Министарка Вујовић најавила је као један од будућих најзначајнијих еколошких пројекта у региону – изградњу Регионалне депоније у Срњу.