23. Sajam zapošljavanja

U Hali sportova Kruševac dana 26.05.2016 je otvoren 23. Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – Filijala Kruševac. Oko 40 poslodavaca iz celog Rasinskog okruga ponudilo je 216 radnih mesta.

23-sajam-zaposljavanja
Sa Sajma zapošljavanja Rasinskog okruga

Prema rečima direktora Filijale Predraga Markovića, trenutno su deficitarna zanimanja iz oblasti prirodnih nauka, zanati, a traže se i profesori matematike i stranih jezika. Na posao se čeka između jedne i dve godine, a vode se i pregovori sa raznorodnim fakultetima na kojima studiraju deca iz Kruševca, kako bi im se pomoglo u pronalaženju adekvatnih radnih mesta.

Prema najsvežijim podacima sa tržišta rada, trenutno je oko 15.600 nezaposlenih lica u Kruševcu, a nešto preko 28.000 u Rasinskom okrugu. U odnosu na isti period prošle godine, u Kruševcu se taj broj smanjio za 500, a na nivou okruga za preko 1000 lica.

Sajam je otvorila zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, koja je posetiocima poželela mnogo uspeha u pronalaženju posla, ali i prisutnim poslodavcima da nađu adekvatne kadrove za kojim su iskazali potrebu. Ona je istakla i napore grada u cilju rešavanja najprisutnijeg i gorućeg problema, ne samo na lokalnom nivou i saradnje sa Nacionalnom službom zapošljavanja i Rasinskim upravnim okrugom, na tom planu.

Posted in News