Poseta ministra poljoprivrede

Dana 25.09.2013. godine, ministar poljoprivrede prof. dr Dragan Glamočić otvorio je 6. Poljoprivredni sajam u Kruševcu, koji je ove godine zabeležio odziv više od 90 izlagača.

On je najavio novi programski zaokret u oblasti poljoprivrede, redovniju i povoljniju isplatu subvencija i drugih davanja, kao i posebnu podršku i pomoć uzgajivačima goveda.

20130925.jpg

“Poljoprivredni sajam – Kruševac 2013” po aktivnostima, poslovnosti i izlagačkoj ponudi ima karakter najznačajnijeg agrobiznis događaja Rasinskog okruga.

Na sajmu se predstavljaju najveći proizvođači stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, meda, vina, rakija, zatim instituti, domaća radinost, kao i osiguravajuće kuće i banke.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije prof. dr Dragan Glamočić, nakon otvaranja Sajma, posetio je Institut za krmno bilje Kruševac.

20130925_2.jpg

Ministar Glamočić je rekao da očekuje, što se tiče svih naučnih instituta, bolju komunikaciju sa Ministarstvom nauke i prosvete, ili prebacivanje nadležnosti na teren Ministarstva poljoprivrede. Postoji i ideja za objedinjavanjem instituta.

Govoreći o budućim prioritetima Ministarstva poljoprivrede, ministar Glamočić izjavio je da će to biti razvoj stočarstva sa fokusiranjem na izvoz i preorijentacija izvesnih subvencija. To podrazumeva i korenitije zakonske promene.

Ostavite odgovor