Rasina Administrative District » News » Poseta predsednika Skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića

Poseta predsednika Skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića

Dana 09. 03. 2014. godine Kruševac je predsednik Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović. Zajedno sa domaćinima, prisustvovao je uručenju vrednih donacija kruševačkoj Bolnici i Hitnoj pomoći. Današnji poklon, ultrazvučni mobilnim aparat namenjen je koronaroj jedinici Koronarne jedinice Internog odeljenja.

U nastavku posete Kruševcu, predsednik Skupštine Srbije posetio je Privrednu komoru gde je razgovarao sa privrednicima Rasinskog okruga.

20140309.jpg

Prisutne je pozdravio predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević, a uvodnu reč dao je gradonačelnik Bratislav Gašić.Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je istakao da je ono na šta se treba fokusirati u narednom periodu u opštinama i gradovima: komunalna opremljenost, poreske olakšice, subvencionisanje novih radnih mesta, izgradnja partnerskih odnosa sa domaćim i stranim investitorima, program mera za eliminisanje “sive zone” itd. U naredne dve godine, nastavio je Stefanović, država priprema paket mera (subvencija) za poslovanje sa međunarodnom zajednicom. To podrazumeva aktivnu spregu lokalnih samouprava, regionalnih Privrednih komora, države i privrednika.

Do kraja godine, čeka nas usvajanje 21 reformskog zakona, izmene bankarskog sistema u delu povoljnih kreditnih linija i edukaciju kada je pisanje projekata u pitanju. Novac je u evropskim fondovima, ali bez konkretnih i kvalitetnih projekata, biće nedostižan. Prioritet državne politike biće borba za nova radna mesta, dovođenje investitora i dalji stepen uređenja u svim segmentima društva.

Leave a Reply