Regionalni plan

U toku javnog uvida u Nacrt Regionalnog prostornog plana za područje Šumadijskog, Pomoravskog Raškog i Rasinskog upravnog okruga (Nacrt plana možete pogledati ovde) i Izveštaja o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana na životnu sredinu, dana 04.10.2012. godine, u prostorijama Rasinskog upravnog okruga održana je javna prezentacija Nacrta pomenutih dokumenata.

Javnog prezentaciji prisustvovali su predstavnici Agencije za prostorno planiranje, predstavnici obrađivača Univerziteta u Beogradu – Geografskog fakulteta i prestavnici grada Kruševca, svih opština Rasinskog upravnog okruga, Direkcija za izgradnju i urbanizam, katastara i drugih javnih preduzeća i službi.

20121004.jpg

Tokom prezentacije prisutni su izneli čitav niz primedbi na postojeći tekst Nacrta (status Aerodroma – Kruševac; postojanje ili nepostojanje industrijske zone u Kruševcu; postojanje ili nepostojanje Plana posebne namene akumulacije: “Ćelije”, status sliva Velike Morave u Nacrtu plana itd.) O primedbama koje će biti obrađivaču podenete i u pisanom obliku, obrađivač će javno izneti svoj stav. Dostavljene primedbe biće razmatrane na javnoj sednici komisije za javni uvid koja će biti održana po završetku javnog uvida dana 29. oktobra u 12.00 časova u sali Skupštine grada Kragujevca.

Ostavite odgovor