Sednica Saveta okruga

Dana 09. 10. 2014. godine, u Varvarinu je održan Savet Rasinskog upravnog okruga, na kome je centralna tema bila – stepen realizacije projekta regionalnog sistema vodosnabdevanja.

U aktuelnom statusu projekta, otklonjene su sve prepreke vezane za za prelazak regionalnog cevovoda preko mosta na Južnoj Moravi, sredstva za ovu fazu su obezbeđena, sproveden je tenderski postupak i izabranizvođač radova. Završetak ove etape planira se do kraja novembra.

20141009.jpg

Zaključak Saveta je da će se, shodno očekivanjima delegacije Evropske unije, realizacija ovog regionalno značajnog projekta maksimalno ubrzati, kako bi sistem vodosnabdevanja bio u funkciji do 15.marta 2015.godine. Članovi Saveta biće redovno informisani o svim preduzetim koracima.

Takođe u Varvarinu održan i sastanak sa predstavnicima Regionalnog centra Ministarstva odbrane – Niš, na kome je razmatrana međusobna koordinacija i obaveze subjekata odbrane sa teritorije Rasinskog upravnog okruga, sa posebnim akcentom na ulogu, funkcije i značaj lokalnih samouprava.

Ostavite odgovor