Одржана 1. седница Регионалне радне групе за управљање отпадом

У просторијама Расинског управног округа 29. јануара 2019. године одржана је конститутивна седница Регионалне радне групе за управљање чврстим комуналним отпадом на територији Расинског управног округа, која је формирана на основу Закључка савета Расинског управног округа бр. 919-00-55/18-01 од 03.10.2018.год.

Чланови Регионалне радне групе су представници свих јединица локалних самоуправа на територији Расинског управног округа. Председник Радне групе је помоћник градоначелника града Крушевца за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац, а на седници је за заменика председника изабран Милош Аздејковић, помоћник председника општине Брус.

Регионална радна група радиће у наредном периоду на успостављању сарадње са релевантним институцијама у реализацији „Програма  управљања чврстим отпадом“, који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Владе Савезне Републике Немачке и Владе Републике Србије, преко развојне банке Немачке (KfW), као и на реализацији пројекта „Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)“, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), изради Регионалног плана управљања отпадом и другим пословима од значаја за успостављање интегрисаног управљања отпадом на територији Расинског управног округа.