Otvorena nova Henkelova fabrika u Kruševcu

Kompanija „Henkel Srbija“ otvorila je danas novu Bref fabriku u Kruševcu koja će proizvoditi robu iz palete obog brenda. Pustili su je u rad premijer Aleksandar Vučić, član Upravnog odbora kompanije na globalnom nivou i izvršni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija Bruno Pjaćenca i direktor fabrike u Kruševcu Vojkan Marić. Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar privrede Željko Sertić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, kao i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Henkel je još 2002.godine privatizovao kruševačku „Merimu“. Od svog dolaska u Srbiju, kompanija je investirala više od 160 miliona evra, snabdeva više od 55 miliona potrošača u regionu, a proizvode izvozi na 22 regionalna i evropska tržišta.

20141126_1.jpg
20141126_2.jpg

Direktor fabrike u Kruševcu Vojkan Marić informisao je da je u novi Bref pogon investirano više od 21 milion evra, a zapošljeno novih 220 radnika. Površina nove proizvodne linije iznosi 5 689 metara kvadratnih, a izgrađena je u skladu sa LEED standardima o energetskoj efikasnosti. Kapacitet proizvodnje iznosi 130 miliona jedinica.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji poslovni poduhvat izraz poverenja nemačkih investitora, ne samo u državnu politiku, već i lokalni menadžment i sve zaposlene. On je istakao da Henkel uvek može računati na podršku srpske Vlade i dodao: „U naredne 2 do 3 godine, ukupna cifra od 15.000 nezaposlenih u Kruševcu će se smanjiti i očekujemo brze promene u tom smeru“.

Ostavite odgovor